Szauna

A Gyémánt Fürdő speciálisan kialakított szaunavilágában exkluzív környezetben élvezhetik vendégeink a szaunázás relaxáló és egészségre, immunrendszerre gyakorolt jótékony hatását egyaránt. A hagyományos finn szauna és a gőzfürdő mellett infra-, valamint aromakabin található. A rendszeres szaunázás erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a fertőzésektől. Csökkenti a stresszt, elősegíti a nyugodt alvást. A forró levegő és a hideg víz váltakozása edzi a véredényeket, testünket szívósabbá tesszük, fokozódik ellenálló képességünk. A felfrissülésről a hideg vizes merülő medence gondoskodik. A téli hónapokban különleges élményben lehet része vendégeinknek: akár hóval borított környezetben is hűthetik testüket, hiszen kétszintes szaunavilágunk földszintjéről szabadtéri pihenő teraszra is kijárat nyílik.

Finn szauna

A Gyémánt Fürdő 2 db beltéri és 2 db, a szauna teraszról megközelíthető finn szaunával várja vendégeit. A szaunakályhák 80-100 °C-os hőmérsékletűre forrósítják fel a környező levegőt, míg a test ennél kisebb mértékben melegszik fel. A szaunázás egészségre gyakorolt méregtelenítő, immunerősítő hatásán kívül jótékonyan, frissítően hat a bőrre is. A különlegesebb élmény érdekében ajánljuk a folyamatosan megújuló szauna szeánszainkon való részvételt.

Infraszauna

Míg a finn szaunában a szaunakályha forrósítja fel a levegőt, addig az infrakabinban infrasugarak melegítik a szaunatér hőmérsékletét 45-65 °C-ra. Itt a levegő csak kisebb mértékben melegszik fel, a test viszont annál inkább. Az infravörös sugarak a bőr alsó rétegeibe is eljutnak, ezzel serkentik a méregtelenítést és segítik a gyógyulást. Az infraszauna jótékony hatással bír sportsérülések, rándulások, húzódások kezelése esetén is. 

Aromakabin:
A kabin levegőjét különböző, organikus, illóolajok járják át. Az illóolajok eredetük szerint frissítő vagy nyugtató hatásúak lehetnek. Az aromakabin hőmérséklete 40° C.

Gőzkabin

Míg a szaunát a magas hőmérséklet jellemzi, addig a gőzkabin levegője 43-46 °C hőmérsékleti tartományban mozog, jelentősebb páratartalom mellett.  A gőzkabin a török  fürdők hangulatát és levegőjét nyújtja, segítve a  stressz oldását,  az izomlazítást,  a regenerálódást és a szervek ideális vérellátását. Jótékony hatásainak köszönhetően enyhíti a légzőszervi  betegségek  tüneteit, hidratálttá teszi a bőrt,  megelőzi a  cellulitisz kialakulását és fokozottan serkenti a méregtelenítést. 
A regenerálódás ezen formáját kedvelő vendégeink részére 2 db gőzkabin áll rendelkezésre a Gyémánt Fürdő Szaunavilágában.

Merülő medence

Akár az infra, akár a hagyományos finn szaunát választják vendégeink, a szaunázást követően a test hőmérsékletének hűtése mindkét esetben fontos. Ezt a célt szolgálja 3 m²-es, maximum 18 °C-os hőmérsékletű merülő medencénk.

Pihenőtér:
Az exkluzív kialakítású, melegített vízágyakkal felszerelt emeleti pihenőhelyiség ideális helyszín a gondolatok rendezésére. 

Szauna nyitva tartás:

  • Kedd-szerda 15.00-20.00
  • Csütörtök: 15.00-20.00
  • Péntek-vasárnap: 09.00-20.00

 

TOVÁBBI SZOLGTATÁSOK

X