Gyémántfürdő.hu

Szaunavilág

Szaunavilág

Exkluzív élmények a szaunázás kedvelőinek

Finn szauna

A Gyémánt Fürdő 2 db beltéri és 2 db, a szauna teraszról megközelíthető finn szaunával várja vendégeit. A szaunakályhák 80-100 °C-os hőmérsékletűre forrósítják fel a környező levegőt, míg a test ennél kisebb mértékben melegszik fel. Az élmény a szaunázás egészségre gyakorolt méregtelenítő, immunerősítő hatásán kívül jótékonyan, frissítően hat a bőrre is.

Infraszauna

Míg a finn szaunában a szaunakályha forrósítja fel a levegőt, addig az infrakabinban infrasugarak melegítik a szaunatér hőmérsékletét 45-65 °C-ra. Itt a levegő csak kisebb mértékben melegszik fel, a test viszont annál inkább. Az infravörös sugarak a bőr alsó rétegeibe is eljutnak, ezzel serkentik a méregtelenítést és segítik a gyógyulást. Az infraszauna jótékony hatással bír sportsérülések, rándulások, húzódások kezelése esetén is. 

Aromakabin

A kabin levegőjét különböző, organikus, illóolajok járják át. Az illóolajok eredetük szerint frissítő vagy nyugtató hatásúak lehetnek. Az aromakabin hőmérséklete 40°C.

Gőzkabin

Míg a szaunát a magas hőmérséklet jellemzi, addig a gőzkabin levegője 43-46 °C hőmérsékleti tartományban mozog, jelentősebb páratartalom mellett. A gőzkabin a török fürdők hangulatát és levegőjét nyújtja, segítve a  stressz oldását, az izomlazítást, a regenerálódást és a szervek ideális vérellátását. Jótékony hatásainak köszönhetően enyhíti a légzőszervi  betegségek tüneteit, hidratálttá teszi a bőrt, megelőzi a  cellulitisz kialakulását és fokozottan serkenti a méregtelenítést. 

Merülő medence

Akár az infra, akár a hagyományos finn szaunát választják vendégeink, a szaunázást követően a test hőmérsékletének hűtése mindkét esetben fontos. Ezt a célt szolgálja 3 m²-es, maximum 18 °C-os hőmérsékletű merülő medencénk.

Pihenőtér

Az exkluzív kialakítású, melegített vízágyakkal felszerelt emeleti pihenőhelyiség ideális helyszín a gondolatok rendezésére.